La corrida de toros

Mason Lemberg

Бик, для якого здійснили “прорив” на арену, теж помилково думає, що він тут господар.

Бик не знає, що він вже ні на що не впливає, а “прорив” на арену – це не шлях до панування на ній, а кінець історії ще одного бика.

Бик не знає, що господарем на арені є ота мала смішна цятка. Є господарем не тому, що цятка сильніша, а тому, що цятка, на відміну від бика, має інтелект і є суб’єктом процесів, а бик лише об’єктом.

Бик не знає, що бути господарем арени він не може й теоретично. Бо в його документах написано “Бик”. Тим більше, коли на арену його хочуть вивести нелегально, без документів працівники стайні.

Бик не розуміє, що працівники стайні, які хочуть здійснити “прорив” бика на арену – це не його друзі, просто:

  • одним набридло годувати бика,
  • іншим набридло прибирати за биком,
  • треті сподіваються поквитатись з матадором,
  • четверті сподіваються, що бик зачепить когось з глядачів і можна буде поквитатись з керівником арени
  • а п’яті вже приготувались кричати зрада в будь-якому випадку підбираючи речьовки: “Бика не впустили на арену, зрада”, “Бика не можуть вбити з 1 удару. Поганий матадор. Зрада”, “Бика вбили. Це не гуманно. Зрада”, “Бик прорвався через огорожу і покалічив людей. Зрада, ганьба і позор”.

Біда працівників стайні в тому, що вони не надто розумніші за бика і не розуміють, що рішення про те чи випускати чи не випускати бика на арену приймають не ті, хто прибирає гуано за биком, а директор стайні, директор арени і організатори кориди.

Біда працівників стайні в тому, що вони не надто розумніші за бика і не розуміють, що їхня спроба випустити бика на арену, в якій є велика дірка в огорожі, тим самим показуючи недобрий приклад міським божевільним,… ця спроба не принесе нікому з них ніяких дивідендів і ніколи не перетворить працівників стайні на матадорів, зате може перетворити працівників стайні на в’язнів.

Бо матадора від працівника стайні, тим більше від бика, відрізняє наявність інтелекту.

П.С. Під час написання посту жоден бик не постраждав.

П.П.С. Прошу пробачення в справжніх los toros bravos за таке недолуге порівняння.

Автор