У Слов’янському полку Нацгвардії зустрічали колег з Данії (фото)

З робочим візитом до Донецької ОДА в Краматорськ завітала багатонаціональна група з Данії. В ході роботи іноземні колеги відвідали полк Національної гвардії України, який дислокується в Слов’янську.

У державній адміністрації пройшов брифінг за участю голови державної адміністрації Павла Жебрівського, з боку Національної гвардії в зустрічі взяв участь представник головного управління НГУ полковник Анатолій Волошин.

Після зустрічі іноземна делегація, до складу якої увійшли представники Данії, Канади та Фінляндії, відвідала військову частину 3035 у Слов’янську. Командування частини розповіли гостям про історію створення частини, які задачі виконує особовий склад, а також про участь військовослужбовців НГУ в АТО.

Окремо цікавило членів делегації відношення місцевого населення до Національної гвардії України, про що розповів представникам країн підполковник Олег Фомін:

«Три роки тому ситуація була складна, коли створювалась частина, місто було тільки-но після окупації, місцеве населення відносилося по різному – хтось був ворожо налаштований, хтось патріотично і підтримував гвардійців, як визволителів, хтось просто був наляканий. Сьогодні ситуація змінюється, завдяки відкритій позиції Нацгвардії, всілякій допомозі гвардійців громадянам, люди змінюють своє відношення, починають розуміти, що Національна гвардія стоїть на теренах захисту прав і свобод народу України. Нас запрошують до шкіл, дошкільних навчальних закладів, на заходи місцевого та обласного значення».

По завершенню іноземні колеги залишилися задоволеними гостинною зустріччю та висловили бажання про подальшу співпрацю.

Джерело

Автор