Мінприроди запрошує об’єднати зусилля для розвитку єдиної в Україні Садиби Святого Миколая (фото)

Міністерство екології та природних ресурсів має намір  підписати меморандум про співпрацю  щодо розвитку рекреаційно-мистецького комплексу «Садиба  Святого Миколая»  із Міністерством культури  та Міністерством соціальної політики.

Про це заявив заступник Міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко під час візиту до національного природного парку «Гуцульщина», що на Івано-Франківщині.

Під час зустрічі Василь Полуйко ознайомився із ремонтно-реставраційними роботами у  садибі  Святого Миколая та обговорив із співробітниками парку план розвитку  рекреаційно-мистецької установи.

Нагадаємо, що комплекс «Садиба Святого Миколая» діє на території НПП «Гуцульщина» з 2006 року. За цей період  до робочого кабінету Святого Миколаю, який працює без вихідних, завітали тисячі дітлахів з різних куточків України. На території Садиби розташовані Світлиця,  в якій Миколай зустрічає своїх гостей, казкові станції з героями українських казок та крісла 12 християнських чеснот, сцена, шопка, дендрарій, дитячий ігровий і спортивний майданчики.

Заступник Міністра повідомив, що наразі обговорюється питання про співпрацю з іншими міністерствами, зокрема, Міністерством соціальної політики в напрямку залучення соціальних працівників до  роботи з дітьми. Він також пояснив, що на  базі Маєтку діє пошта Святого Миколая, на адресу якої постійно надходять листи від дітей з різних областей, які досить часто, окрім своїх мрій, розповідають  про соціально-побутові та морально-психологічні проблеми в родинах та навчальних закладах. Саме тому, прийнято рішення розробити механізм  допомоги з боку держави у вирішенні проблем підростаючих українців.

Крім того, ознайомившись із роботою парку та науково-просвітницького центру, діючого при ньому, Василь Полуйко відзначив високий рівень науково-просвітницької роботи, яка може слугувати прикладом для інших природно-заповідних установ.

Також заступник міністра екології та природних ресурсів відвідав  НПП «Верховинський», де  із  працівниками  парку обговорив питання щодо  роботи служби державної охорони, рекреації та екологічної освіти, співпраці з органами місцевого самоврядування.

Спеціалісти наукового відділу парку поінформували   його про те, що на території парку є куртини, які утворилися у минулому, під час вирубки лісу. На цей час, за даними моніторингових спостережень утворення нових куртин всихання та розширення наявних не спостерігається.

Джерело

Автор