Марина Порошенко відкрила першу Медіатеку на Житомирщині (фото)

В цьому навчальному році на Житомирщині працюватиме 171 школа для дітей з особливими потребами. Можливість інклюзивного навчання отримають понад 320 дітей. Про це повідомив на своїй сторінці у FB Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час відкриття з Мариною Порошенко першої в Житомирі медіатеки для інклюзивного навчання у школі №28.

«Україна взяла курс на розвиток інклюзивної освіти. Вона має бути повноцінно інкорпорована у загальну освітню систему країни. Кількість дітей з особливими потребами, що залучені до інклюзивного навчання, щороку зростає». – зазначив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, що вже третій рік поспіль в житомирській школі №28 будуть перебувати діти з інклюзивним навчанням. У 2017-2018 році в школі будуть навчатись за інклюзивною програмою 6 учнів: 4 учні – початкової школи, 1 п’ятикласник, 1 учень 7 класу. Для дітей з особливими потребами облаштований сучасний пандус, вони працюють з психологами, логопедом. Крім навчання, для дітей створена позитивна атмосфера зі сторони учасників навчального процесу.

В навчальному закладі створена медіатека, на обладнання якої виділено 332,1 тис. грн. Виділено клас з сучасними інтерактивними засобами навчання.

У новому навчальному році 2 перших класи беруть участь у Всеукраїнському проекті «Нова українська школа».

Джерело

В кожному проекті головне лідерство. І саме інклюзія за останній рік набула такої першості завдяки законодавчій підтримці Верховної Ради України і спрощення Урядом умов відкриття та діяльності інклюзивного класу. Ці зусилля направлені в першу чергу на максимальне охоплення інклюзивною освітою дітей з особливими освітніми потребами. Про це повідомив під час спільного брифінгу з Мариною Порошенко Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Жодна школа не може відмовити у створенні інклюзивних класів, якщо вона отримала заявку від батьків, висновок спеціальної комісії (ПМПК) або рішення місцевої влади. Сьогодні вже 9% шкіл України долучилися до інклюзивної освіти. Порівнюючи з минулим роком – на 56% збільшилося кількість дітей з особливими потребами, що залучені до інклюзивного навчання. Це відбувається як в області, так і в обласних центрах», – зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр розповів, що лідерами зі створення інклюзивних шкіл на сьогодні є Київська, Волинська, Дніпропетровська і Житомирська області. «Для нас важливо, щоб це відбувалося по всій Україні. Діти з особливими потребами мають бути соціально адаптовані в майбутньому. А це можливо тільки завдяки відкриттю ресурсних кімнат і медіатек в школах України», – підкреслив Зубко.

Віце-прем’єр-міністр подякував особисто Марині Порошенко за лідерські якості у створенні умов навчання для дітей з особливими потребами.

Нагадаємо, сьогодні під час візиту на Житомирщину Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко і Марина Порошенко оглянули хід робіт з облаштування медіатек в Хорошівській гімназії (смт Хорошів), ЗОШ №28 (м. Житомир), Житомирській міської гуманітарній гімназії №23 ім. М.Очерета.

Джерело

Фото © Житомирська ОДА.

Автор