У Трускавці учасники АТО, які перебувають на реабілітації, отримали відзнаки Міністра оборони України (фото)

Сьогодні, 1 вересня, заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук відвідав військовослужбовців-учасників антитерористичної операції, які проходять курс санаторно-курортного лікування на базі Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький».

Під час церемонії вручення нагород учасникам АТО, генерал-майор Олег Шевчук подякував військовослужбовцям за особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України, самовідданість і стійкість проявлені під час виконання завдань за призначенням в районі проведення АТО, вірність Військовій присязі, зразкове виконання військового обов’язку та виявлені при цьому мужність і професіоналізм. Представник оборонного відомства нагородив їх нагрудними знаками “За військову службу”, “Знак пошани” та грошовими преміями

Також заступник Міністра оборони України розповів бійцям про стан справ, перспективи та ініціативи, які реалізувало оборонне відомство цього тижня. Зокрема про те, що 30 серпня Кабінет Міністрів України схвалив зміни у грошовому забезпеченні військовослужбовців. Він також зауважив на тому, що нові розміри грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб було обраховано згідно зі стандартами НАТО і вони матимуть вплив на подальше пенсійне забезпечення.

– Порядок нарахування грошового забезпечення вже давно потребував переосмислення і нарешті нам вдалося досягнути реальних результатів. Окрім того зараз працюємо над тим, аби підняти на вищий рівень санаторно-курортне лікування військовослужбовців-учасників АТО. З цією метою ми проводимо низку заходів, що скеровані на те, аби відновити існуючі відомчі реабілітаційні заклади та якнайшвидше ввести у стрій ті, які нещодавно перейшли під нашу юрисдикцію, – зазначив генерал-майор Олег Шевчук.

Джерело

Автор