Третя зміна дітей-мешканців зони АТО повернулася з відпочинку в Хорватії (фото)

До України повернулася третя зміна дітей, які протягом останніх десяти днів перебували на оздоровчому відпочинку на Адріатичному узбережжі Хорватії за спільною програмою МТОТ, Міністерства з питань демографії, сім’ї, молоді і соціальної політики Хорватії, Посольства України у Республіці Хорватія та за сприяння Луганської і Донецької ОВЦА та БФ «Карітас України».

Під час відпочинку для дітей були організовані кілька поромних екскурсій вздовж узбережжя з відвідуванням старовинних міст. В самому ж таборі діти мали змогу спілкуватися з однолітками з Франції та Німеччини.

“Кожного дня ми неодмінно приходили на море. Чиста прозора вода, солоне повітря та чаруючі заходи сонця назавжди залишаться у нашій пам’яті. А вечорами ми влаштовували дискотеки і навіть шоу талантів, де наші діти змогли не тільки проявити себе, а й ознайомити французів із нашою культурою”, – розповідають самі діти.

Нагадаємо, з 29 липня по 27 серпня було організовано три зміни відпочинку для 258 дітей з Донецької і Луганської областей, які живуть вздовж лінії зіткнення, а також 36 дорослих, які їх супроводжують. Це одна з форм гуманітарної допомоги, спрямована на пом’якшення наслідків конфлікту в Україні.

Джерело

Автор