Нацполіція і компанії-перевізники проти незаконного обігу зброї (фото)

Приватні та державні організації за рекомендаціями, наданими працівниками поліції, проводитимуть превентивні заходи. Їх мета – зменшення кількості зброї, що перебуває в нелегальному обігу у державі. Про це йшлося під час робочої зустрічі представників Національної поліції України та дев’яти компаній-перевізників. Зустріч відбулася під головуванням першого заступника глави Нацполіції В’ячеслава Аброськіна.

Учасники зустрічі обговорили можливий алгоритм дій, аби запобігти потраплянню нелегальної зброї (переважно з областей, де триває антитерористична операція) до мирної території України. Відтак найближчим часом державні та приватні українські компанії-перевізники, а також компанії, які надають послуги доставки, за допомогою поліції проводитимуть необхідні превентивні заходи.

Зокрема, перевізники більш прискіпливо перевірятимуть товари, які громадяни надають для передачі, перевезення та пересування Україною. Подібні дії спрямовані на зменшення кількості нелегальної зброї на території держави, адже останнім часом почастішали випадки травмування громадян у результаті вибухів.

«Ця операція, яку ми проводимо, має бути тим якісним кроком, що дозволить значно зменшити незаконний обіг зброї. Об’єднавши наші зусилля, ми зможемо зробити так, щоб в нашій державі зброї ставало менше, а громадяни почували себе у безпеці», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

За його словами, з початку бойових дій задокументовано понад 400 фактів пересилання заборонених до вільного обігу предметів. Зараз фіксується досить багато випадків, коли в результаті необережного поводження вибухами травмуються діти.

З метою недопущення фактів розповсюдження поштовими відправниками заборонених речей (зброї, вибухівки тощо), їх своєчасного виявлення та вилучення з обігу, Нацполіція запропонувала представникам українських компаній-перевізників низку напрацювань. Така превентивна робота допоможе зменшити в рази кількість незаконної зброї на території України. Цю ідею підтримали і представники компаній-перевізників.

«Ми готові до співпраці та готові зробити все, щоб наш сервіс був ще безпечнішим для наших співробітників та клієнтів», – зазначив директор з питань безпеки ПАТ «Укрпошта» Анатолій Назаренко.

Найближчим часом учасники зустрічі планують напрацювання та підписання Меморандуму про співпрацю у боротьбі з незаконним обігом зброї між поліцією та найбільшими компаніями-перевізниками. Крім того, планується створення спільної робочої групи для обговорення усіх важливих питань у боротьбі з незаконним обігом зброї на території України.

Джерело

Автор