Президент відкрив нові потужності заводу на Львівщині (фото)

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львівської області взяв участь у церемонії відкриття нових потужностей заводу «Електроконтакт Україна». «Хотів би подякувати інвестору, керівництву компанії Nexans за довіру і вибір України як дуже надійної платформи для розвитку бізнесу», – сказав Петро Порошенко та висловив впевненість, що це сприяє зміцненню економіки нашої держави.

Глава держави нагадав, що рік тому було закладено капсулу на місці будівництва Бродівського виробничого підрозділу «Електроконтакт Україна». «Французька компанія Nexans (світовий виробник кабельної продукції – ред.), яка закладає унікальні стандарти, починаючи від соціальної відповідальності бізнесу, і завершуючи унікальними якісними характеристиками прийняла рішення інвестувати в Україну для того, щоб постачати продукцію, яка тут виробляється для німецького концерну BMW», – зазначив Президент.

За його словами, інвестори спрямували більше 10 млн євро в обладнання заводу. Водночас, він акцентував на тому, що будували це виробництво міжнародного рівня якості українські будівельні компанії. «Це ще одне підтвердження, як змінюється країна», – зазначив Президент.

«Це не просто відкриття нового виробництва, нового заводу. Це не просто сотні нових робочих місць і мільйони, які мають надійти до бюджету. Я ще раз наголошую – це європейський принцип ведення бізнесу, який демонструє велику соціальну відповідальність бізнесу», – підкреслив Президент. Він також зазначив, що середня зарплатня складатиме від 8 до 14 тис грн, працівники будуть забезпечені якісним харчуванням, медичною страховкою та транспортним підвезенням до заводу.

Президент наголосив на важливості вступу в дію Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом з 1 вересня цього року, яка відкриває нові можливості для вітчизняних виробників та зазначив, що кількість іноземних інвестицій в нашу країну невпинно зростає на фоні позитивного рейтингу України, який нещодавно оприлюднили авторитетні міжнародні рейтингові агентства.

«Україна демонструє економічне зростання протягом останніх 5-6 кварталів», – повідомив Петро Порошенко.

Глава держави подякував інвесторам, які за минулий рік спрямували 58 млн доларів у Львівську область. Загалом з’явилось 12 тис. нових робочих місць. «Попри надзвичайно несприятливі обставини інвестори демонструють тверду віру в Україну», – сказав Президент.

«Це справжнє свято для всіх нас. Я хочу бачити успішною Україну і успішних українців», – сказав Петро Порошенко.

Президент здійснив запуск виробничої лінії, оглянув підприємство та поспілкувався з працівниками.

Джерело

Автор