Глава держави: Перші результати детінізації – будівництво доріг по всій Україні (фото)

Президент Петро Порошенко наголошує на перших результатах реформ, які відбуваються в Україні. «Вже ми маємо перші паростки, перші результати наших рішучих реформ. Я їхав зі Львова, сюди до вас, по дуже-дуже непоганій дорозі. Так само як 30-ть років ми з вами чекали на цю школу. Поки не об’єдналися і зробили її цього року. Так само 30-ть чи більше років чекали, щоб була така дорога», – зазначив Петро Порошенко у ході робочої поїздки до Львівської області під час урочистостей з нагоди відкриття новозбудованої Наварійської загальноосвітньої школи-гімназії І-ІІІ ступенів.

Глава держави зазначив, що початок процесу будівництва та відновлення доріг України відбувся саме на Галичині. Він нагадав, як 2,5 роки назад проводив у Львові нараду з питання дорожнього будівництва. «Тоді традиційно говорили, що готові робити дороги, але грошей немає. Я сказав: я знаю, де вам знайти гроші – на митниці», – зауважив він.

Президент нагадав, що в той час вніс до Верховної Ради законопроект, яким половина від збільшення надходжень із митниці спрямовувалась на дорожнє будівництво. «Те, що виймемо з кишень контрабандистів, залишимо в області, і будемо будувати дороги. Я переконаний, що народ дасть по рукам корупціонерам і контрабандистам», – також нагадав Президент про свої слова на нараді.

«За рахунок президентського експерименту, в чіткій і ефективній взаємодії з Урядом і Прем‘єром, дякуючи обласній адміністрації, народним депутатам, мільярди надійшли на дорожнє будівництво», – зауважив Глава держави.

«Це не просто будівництво доріг. Це – розвиток бізнесу, туристичний потенціал регіону, інвестиційна привабливість, робочі місця», – сказав Петро Порошенко.

Він наголосив, що всі роботи з будівництва доріг проводяться через прозорі тендери та з державними гарантіями щодо якості дорожнього будівництва.

Глава держави також зазначив, що за останній період відбулось підвищення заробітної платні вдвічі, знижено податкове навантаження на заробітну платню.

За його словами, наступник кроком має стати збільшення пенсій за рахунок збільшення надходжень до Пенсійного фонду. «Саме цього ми чекаємо від парламенту та Уряду – завершення пенсійної реформи для того, щоб і пенсіонери відчули перші кроки в реалізації реформ», – підкреслив Президент.

«Де ці гроші беруться? Детінізація, боротьба з корупцією, боротьба з контрабандою, боротьба з крадіжками на державних закупівлях за рахунок того, що запроваджується електронна система закупівель», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент також наголосив на важливості проведення децентралізації в країні. За його словами, на сьогоднішній день бюджети розвитку територіальних громад зросли у 7 разів.

«Це означає, що коли ми об’єдналися – все у нас буде добре», – підкреслив він.

Джерело

Автор