Головне завдання міністерств – вирішення проблем громадян

“Державний апарат повинен працювати в інтересах людей і для людей. ​Для цього ми розпочали реформу міністерств, тому що задачею міністерств є не управління підприємствами та контрольно-наглядові функції, а саме вирішення проблем громадян”, – заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко в ефірі каналу “112.Україна” під час зустрічі з майбутніми кандидатами на посади фахівців з питань реформ.

“У вересні ми розпочнемо прозорі конкурси на нові посади в міністерствах, які розроблені спільно з незалежними рекрутерами та європейськими колегами”, – додав він.

“Ми провели вже другу зустріч з кандидатами, які хочуть приєднатись до оновленої держслужби, працювати за новими інноваційними стандартами та впровадити зміни для того, щоб держслужба дійсно була ефективною і працювала в інтересах громадян”.

Вперше в історії незалежності України Уряд пропонує достойну ринкову оплату праці майбутнім фахівцям з питань реформ. Це забезпечить високу мотивацію та протидіятиме будь-яким корупційним проявам.

“Варто говорити не про високі, а про справедливі заробітні плати. Люди, які прийдуть на ці посади, будуть мати чіткі показники ефективності. Ми розробили Положення про оцінювання їх роботи і вимагатимемо відповідної якості. Ми говоримо про більш ефективні і компактні міністерства, усунення функцій, що дублюються та пропонуємо конкурентні заробітні плати, щоб конкурувати за найкращих фахівців”, – додав Олександр Саєнко.

Джерело