На Дніпропетровщині учасники АТО отримають більше 15 тисяч гектарів землі (покрокова схема дій)

З початку запровадження ініціативи про безкоштовне забезпечення учасників АТО земельними ділянками землевпорядники Дніпропетровщини  надали військовослужбовцям 8 913 дозволів на розробку проектів землеустрою на земельні ділянки площею 15 065 гектарів.

Із загальної кількості земель 7 646 ділянок загальною площею 14 912 га учасники АТО планують використати для ведення особистого селянського господарства. Ще 1 056 земельних наділів загальною площею 128,19 га – для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських споруд. Для індивідуального садівництва та дачного будівництва військовослужбовцям виділили 210 ділянок загальною площею 24,85 гектара. За весь період по Дніпропетровському регіону затверджено 4 654 проектів із землеустрою.

На сьогодні у Дніпропетровській області 12 439 військових звернулися до держави або органів місцевого самоврядування за отриманням земельного наділу. За серпень 2017 року органи земельних ресурсів Дніпропетровщини отримали 254 заяви від бійців АТО та затвердили 223 проекти землеустрою на земельні ділянки.

Довідково: Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.

                 Порядок передачі земельних ділянок державної або комунальної власності у власність учасникам АТО

Джерело

Автор