Підрозділи ДСНС докладуть максимум зусиль задля того, аби гарантувати кожному паломнику безпечні умови перебування в Умані (фото)

З 17 по 27 вересня до Умані для святкування Іудейського Нового року Рош а-Шана прибудуть десятки тисяч паломників з усього світу. Саме тому з метою узгодження всіх заходів щодо гарантування безпеки брацлавських хасидів під час перебування в Україні 29 серпня відбулася зустріч Голови ДСНС Миколи Чечоткіна з Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські, а також представниками поліції та Бюро з питань протидії тероризму Держави Ізраїль.

«Хочу запевнити, що підрозділи ДСНС докладуть максимум зусиль задля того, аби гарантувати кожному паломнику безпечні умови перебування в Умані. Спільними зусиллями зробимо все від нас залежне, щоб свято пройшло без надзвичайних ситуацій», – зазначив Голова ДСНС України.

Зокрема, ДСНС спільно з місцевими органами влади, Національною поліцією, Службою безпеки України розробила комплекс заходів взаємодії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж, подій, а також План реагування. Так, у період проведення заходів весь Черкаський гарнізон знаходитиметься у посиленому режимі готовності. З 17 по 27 вересня в м. Умань буде розгорнуто зведений загін у складі 92 чоловік особового складу та 19 одиниць пожежно-рятувальної техніки, водолазне відділення, хімічна та піротехнічна групи. Крім того, у місцях масового перебування паломників передбачено цілодобове чергування особового складу та пожежно-рятувальної техніки. Аби запобігти виникненню пожеж та інших надзвичайних подій, була також проведена перевірка протипожежного і техногенного стану об’єктів, де прогнозується найбільше скупчення людей: зокрема будівлі над похованням рабі Нахмана, синагоги та навчального центру. Загалом, сили і засоби ДСНС готові гарантувати пожежну безпеку брацлавських хасидів під час святкування Рош а-Шана.

У свою чергу, Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські подякував рятувальникам за плідну взаємодію і відзначив високий рівень підготовки підрозділів ДСНС до гарантування безпеки паломників впродовж 17-27 вересня.

«Ізраїль дуже високо цінує нашу співпрацю, адже щороку під час свята наші співвітчизники відчувають себе в Україні комфортно. Впевнений, що цей людський міст між нашими країнами є надійним фундаментом для плідного співробітництва», – зазначив Еліав Бєлоцерковські.

Джерело