На державну службу мають прийти прогресивні професіонали, які забезпечать нову якість державного управління

Завдання реформи міністерств – привести критичну масу нових, професійних людей в систему державного управління. Вони мають дати новий поштовх реформі державної служби та забезпечити нову якість управлінських рішень. Про це в ефірі телеканалу ICTV сьогодні зазначив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

“В першу чергу ми маємо залучити людей, які є найкращими фахівцями в тій чи іншій сфері. Це люди з дуже потужними аналітичними здібностями, з досвідом трансформації великих структур та реалізації успішних проектів в бізнесі або громадському секторі”.

“Всіх чинних державних службовців ми також закликаємо приєднуватись та брати участь в конкурсах”, – зазначив він.

Конкурси на нові посади будуть відбуватись прозоро. За підтримки ЄС Уряд залучив міжнародну рекрутингову компанію, яка також буде здійснювати оцінку кандидатів. В конкурсній комісії, крім держслужбовців, будуть працювати представники громадськості, а самі конкурси будуть проходити з відеофіксацією.

“На конкурси мають прийти проактивні та інноваційні професіонали, які розуміють, що треба робити і, головне, як це зробити”, – зазначив Олександр Саєнко.

“Ми створили єдиний он-лайн ресурс, де людина може податись на вакансію на держслужбі он-лайн. Це портал вакансій. З вересня там будуть розміщені вакансії, а поки що портал працює в тестовому режимі. Вже зараз можна ознайомитись зі списком необхідних документів, вимогами до кандидатів на різні вакансії, заповнити форму заяви тощо”, – додав він.

Джерело

Автор