Ще двоє колишніх бойовиків скористалися Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» (відео)

Програма СБ України «На тебе чекають вдома» дала можливість одному з колишніх бойовиків незаконних збройних формувань так званої «ДНР» повернутись до мирного життя, іншому – розпочати процес участі у Програмі.

Правоохоронці встановити, що у 2014 році мешканець Волноваського району Донеччини вступив до одного з незаконних збройних формувань. Проте вже через тиждень «несення служби» він зрозумів помилковість свого вибору і вирішив якнайшвидше покинути терористів. Протягом тривалого часу переховувався на окупованій території, побоюючись кримінального покарання в Україні.

Ознайомившись в Інтернеті з Програмою СБУ «На тебе чекають вдома», чоловік вирішив скористатися можливістю повернутися додому та розпочати мирне життя. Колишній бойовик звернувся з відповідною заявою до СБУ.

Зважаючи на відсутність у діях чоловіка складу тяжкого та особливо тяжкого злочину, його добровільну заяву та допомогу слідству, Волноваський районний суд Донецької області звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальності за скоєння інкримінованого йому злочину.

Після судового засідання чоловік закликав «колишніх побратимів» припинити воювати та скласти зброю, відзначивши при цьому, що «ми всі громадяни однієї країни!».

На аналогічне рішення суду очікує ще один учасник Програми мешканець Донецької області, який у 2014 році, перебуваючи під впливом російської пропаганди, проходив «службу» у складі незаконного збройного формування терористів у Слов’янську. Після початку активних бойових дій він відмовився від участі в діяльності бандформування та втік з міста. Переховуючись на підконтрольній терористам частині Донецької області, чоловік шукав можливість повернутись на звільнену силами АТО територію.

Про Програму СБУ «На тебе чекають вдома» чоловік дізнався з телебачення та добровільно звернувся із заявою до правоохоронних органів. Наразі він очікує на передбачене законодавством звільнення від кримінальної відповідальності.

Джерело

Автор