Зради і перемоги тижня. 18-24 серпня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу, вибачте, із запізненням – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 18 – 24 серпня 2017 рр.

ЗРАДА

У Києві від початку року зафіксували перший смертельний випадок від захворювання на лептоспіроз. Загалом у 2017 році зареєстровано 8 випадків захворювання на лептоспіроз у столиці.

Російський центр науки і культури в Києві, вивіз у РФ групу українських художників у рамках мистецького проекту. Проект реалізується Міждержавним фондом гуманітарної співпраці країн СНД за підтримки Росспівробітництва, представництвом якого в Україні є вищезгаданий центр.

На Тернопільщині один із перевізників отримав штраф на рекордну суму в понад 45 тис євро за перевезення вантажу вагою в 200 тонн.

У Броварах перед міською адміністрацією до Дня Незалежності встановили сцену, на якій розмістили карту без частини Криму та Донбасу.

Правоохоронці викрили на хабарі начальника Департаменту поліції охорони України генерала третього рангу Сергія Будника.

Прокуратура та поліція Полтавської області викрили на збуті наркотичних засобів та психотропних речовин одного з депутатів Миргородської міської ради. За інформацією місцевих ЗМІ, затриманим є “свободівець” Микола Чугуєв, який раніше брав участь у бойових діях у зоні АТО.

Підозрюваний в організації штурму Майдану генерал Володимир Гриняк уникає допитів, прикриваючись АТО. Гриняка підозрюють в організації штурму Майдану 18 лютого і незаконному фінансуванні беркутівців, які протистояли мітингувальникам.

ПЕРЕМОГА

У Сіднеї зібрала аншлаг прем’єра документальної стрічки “Матері війни” австралійського режисера українського походження Стефана Бугрина, присвяченої долям жінок, які постраждали внаслідок війни на сході України.

Кабінет Міністрів України cхвалив низку нормативних актів щодо реформи державного управління. У рамках реформи, уряд розпочинає відкритий конкурс на нові посади в 10 пілотних міністерствах, зокрема, в Мінагрополітики, Нацдержслужбі, Національному агентстві електронного урядування.

Теплові електростанції і теплоелектроцентралі України в січні-червні 2017 року скоротили споживання вугілля на 26,7% (на 3 млн 985,3 тис. тонн) у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – до 10,915 млн тонн.

Генеральна прокуратура України повернула територіальній громаді Києва понад 102 га земель зони охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури та побуту України – «Пірогово».

Переможцями конкурсу на вільні ФМ-частоти у Донецькій і Луганській областях Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала: «Армія FM», «Радіо М» і «Тризуб ФМ».

В Києві відбувся парад до Дня Незалежності за участі військових НАТО. Гостями параду були міністри оборони США, Польщі, Туреччини, Латвії, Литви, Румунії, Естонії, Грузії, Молдови, Чорногорії та заступник міністра оборони Великої Британії.

Сайт “Миротворець” на День Незалежності, 24 серпня, запустив онлайн-систему Identigraf, що розпізнає обличчя бойовиків і сепаратистів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор