Досить обертатися назад

Дана Яровая

Вік живи – вік дивуйсь.

Дорогенькі, а навіщо ви другий день поспіль читаєте, дивуєтесь, жартуєте на тему, що стосовно нашого параду на честь Дня Незалежності пишуть, показують по ТБ неадекватні сусіди, з якими у нас військовий конфлікт?

Я насправді не розумію. Я розумію, коли спеціальні служби відслідковують цю інформацію дійсно з метою її аналізу. Я знаю людину, яка мені розповідала, що в 2014-му з лютого дивилась всі передачі Кісельова. Саме з цією метою. Проаналізувати, щоб зробити висновки про їхні наступні кроки. Казала, що при правильному беземоційному перегляді цих передач було досить чітко зрозуміло, чого чекати через тиждень чи два. І я їй вірю, що це було беземоційно.

Тобто коли спеціальні служби збирають інформацію про настрої в тилу у ворога – це зрозуміло.

Коли у ФБ половина стрічки присвячена цій темі – мені моторошно. Чому ви не відслідковуєте і не обговорюєте, що про парад пишуть у Польщі, Румунії, Угорщині? Теж у наших сусідів? Чому не обговорюєте, що пишуть ЗМІ наших військових партнерів?

Це співзалежні відносини. Це як стосунки після розлучення. Складного, з порваними нервами, розкуроченим майном, дітьми з неврозом. Один із подружжя починає будувати нові стосунки і перестає повертатись до минулого, а інший все бігає на сторінку до колишнього, відслідковує всі його дії, живе цими емоціями, травить себе ними, і коли починає нові стосунки, спеціально ходить під вікнами колишньої лише з метою похизуватися і щось доказати.

Навіщо?

Якщо ви отримуєте задоволення від «зарева», «пердаков», ви не завершили стосунки. Емоційно ви їх продовжуєте. Це вам будь-який психолог скаже.

Нам необхідно йти вперед. Нам необхідно знайти інші орієнтири. Нам конче необхідно реагувати на інші країни. Нам просто необхідно перестати обертатися назад. Тільки тоді ми зможемо йти вперед.

Автор