Україна відвойовує свій Схід

Татьяна Орлова

В Україні відбуваються тектонічні зміни, які стає все важче не помічати навіть найзатятішим песимістам…

Візьмемо наше Запоріжжя. Тільки за останній час у нашому місті відкрилися ресторанчики, де обслуговують виключно українською мовою, у це ще неможливо було повірити 4 роки тому. Мова була в офіційних установах, навчальних закладах, але зараз її починає використовувати й місцевий бізнес…

Вчора у кінотеатрах розпочалися покази українського гостросюжетного фільму «Червоний», а за словами представників Держкіно, тепер у кінотеатрах кожні два тижні з’являтиметься новий український фільм, один із найочікуваніших з них «Сторожова Застава», а загалом зараз у виробництві аж 50 фільмів, такого у нашій історії ще не було.

Також уже завтра у Запоріжжі відкриється книгарня Є. У нашому місті є, де купити українські книги, але Книгарня Є – це щось інше ніж просто книгарня – це майстер-класи, зустрічі з українськими письменниками, спілкування і це круто…

Ось така тенденція. Вірю, що не за горами той час, коли українська «хвиля» докотиться й до Луганська, Донецька і Криму адже й там люди вже сумують за Україною.

Головне зараз, не розгубити досягнуте, не дати безголовій зраді зупинити цей поступ.

 

P.S. І, звичайно, одним з головних генераторів, що живить енергією ту українську хвилю є наша Армія, яку ми бачили вчора на параді у всій красі.. І тут, по правді, перша заслуга Президента і команди, яку зібрав Віталій Гайдукевич. Давайте їм за це і подякуємо.

Автор