Європа без України не буде повноцінною в політичному, економічному, військовому плані – Міністр оборони Польщі (фото)

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром оборони Польщі Антоні Мацеревичем.

Петро Порошенко подякував Антоні Мацеревичу за особисту присутність на параді з нагоди 26-ї річниці Незалежності України та високо оцінив участь підрозділу Польського Війська у святкуванні, що стало «історичним днем для українсько-польської дружби».

Глава держави відзначив конструктивність та інтенсивність діалогу між оборонними відомствами обох держав, зокрема ефективну співпрацю у рамках українсько-польсько-литовської бригади ЛИТПОЛУКРБРИГ. Це є практичним наповненням стратегічного характеру партнерства між країнами.

Петро Порошенко та Антоні Мацеревич обговорили питання подальшого посилення військово-технічного співробітництва між Україною та Польщею, реалізацію рішень Варшавського саміту НАТО, а також питання активізації участі України у спільних багатонаціональних тренуваннях. Було домовлено, що підрозділи Збройних Сил України вперше в своїй історії візьмуть участь у військових навчаннях країн Вишеградської Четвірки.

«Європа без України не буде повноцінною ні в політичному, ні в економічному, ні у військовому плані, – підкреслив Антоні Мацеревич, – Польща була, є і буде разом з Україною, бо Ваша країна захищає Європу». Глава польського оборонного відомства підтвердив, що Польща і надалі неухильно підтримуватиме зусилля з відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Джерело

Автор