Секретар РНБО України Олександр Турчинов провів зустріч з Міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком (фото)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання поглиблення двостороннього співробітництва у військово-технічній сфері.

Окрім того, велику увагу сторони приділили обговоренню стратегічних командно-штабних навчань (СКШН) ЗС РФ «Запад-2017».

За словами О. Турчинова, на тлі складної економічної ситуації в РФ «проведення таких масштабних навчань не може бути лише звичайним заходом бойової підготовки». «Йдеться про демонстрацію рішучості російського військово-політичного керівництва жорстко реагувати на будь-які спроби світової спільноти відповідати у силовий спосіб на їх чергові військові авантюри», – сказав Секретар РНБО України, додавши, що не виключає нових спроб військового втручання РФ у справи України, Білорусі, держав Південного Кавказу та Центральної Азії.

Під час переговорів співрозмовники обговорили також перспективи спільних проектів у військово-технічній сфері, а також співпраці в питаннях кібербезпеки.

Своєю чергою, Ю. Луйк наголосив, що Естонія «завжди підтримувала територіальну цілісність України та наполягає на подальшому посиленні санкцій проти країни-агресора».

«Питання незалежності України для нас надзвичайно важливе. Це питання безпеки Європи», – сказав Міністр оборони Естонської Республіки, підсумувавши, що Естонія високо цінує співпрацю з Україною. «Ми сподіваємось і надалі поглиблювати двостороннє співробітництво та готові всіляко допомагати вашій країні», – наголосив він.

Джерело

Автор