Начальником патрульної поліції Одеси призначений Юрій Рибак, син Героя України, загиблого від рук бойовиків (фото)

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив сьогодні, 23 серпня.

Володимира Рибака бойовики вбили на початку «російської весни» у 2014 році у Горлівці. Він – один з небагатьох, хто після організованого шабашу російських сил протестував проти прапора ДНР, піднятого над міськрадою.

«Володимир спробував прорватися в будівлю, що б зірвати фейковий прапор і поставити на місце прапор України. Його зупинили озброєні бойовики – викрали і після тортур по-звірячому вбили. Це жорстоке вбивство вразило тоді всіх нас», – згадує про трагічну загибель Арсен Аваков. У лютому 2015 Президентом України Володимиру Рибаку було присвоєно звання Герой України.

За словами глави МВС, на початку 2015 року Юрій, син загиблого героя, виявив бажання вступити до лав новоствореної поліції. Батько хлопця багато років пропрацював у карному розшуку і пішов звідти, тому що система почала розвалюватися, критикував її і виступав за зміни. Тож коли у правоохоронному відомстві розпочалися ці зміни, син не міг лишатися осторонь, хотів долучитися до них. Хоч досвіду у хлопця було не багато, але заряду і рішучості – вдосталь. Він навчався, працював, здобував повагу колег. Вчора, 22 серпня, Юрій Рибак був призначений начальником патрульної поліції Одеси.

«Прихід Юрія в поліцію був по-життєвому правильним і гідним вчинком. І служив він правильно й гідно. А вчора прийняв новий виклик – отримав нове призначення. Для мене – це історія гідності й честі. Історія випробування. Для мене це історія боргу перед державним прапором, за який загинув батько, історія про боротьбу за Україну, адже на деяких ділянках в тилу працювати так само складно, як на фронті. Пишаюся цим хлопцем!», – сказав Арсен Аваков.

Джерело

Автор