Сьогодні офіційно відкрито телевежу в Бахмутівці – близько 90 тисяч глядачів отримали українські телеканали

22 серпня 2017 року відбулося офіційне відкриття нової 134-метрової телевежі, що знаходиться неподалік села Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області за участі Президента України Петра Порошенка, Міністра інформаційної політики України Юрія Стеця, а також інших представників влади.

Глава держави, звертаючись у прямому ефірі до глядачів, які отримуватимуть радіо- та телесигнал з нової вежі, наголосив:

«Сьогодні ми відкриваємо цю надзвичайно важливу вежу, яка має 134 метри, потужні передавачі якої забезпечать інформацією не лише звільнену частину Луганщини, а й окуповану територію. І мешканці Луганська нарешті зможуть почути українське радіо і побачити українське телебачення».

Петро Порошенко підкреслив, що реалізація проекту стала можливою завдяки об’єднанню зусиль українських урядовців, Міністерства інформаційної політики, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, українських партнерів. Президент також подякував очільнику області, народним депутатам і всім, хто забезпечив реалізацію цього проекту.

В свою чергу, Міністр інформаційної політики України Юрій Стець підкреслив, що це третя за рахунком вежа, яка була побудована за два останні роки з метою розвитку мовлення в Херсонській, Донецькій та Луганській областях.

«Завдяки цьому кількість населення, що  матиме доступ  до сигналу українських телеканалів і радіостанцій, збільшилася до 90 тисяч глядачів. Сигналом із цієї вежі ми почнемо повноцінне українське мовлення, яке охопить “білі плями” на “лінії розмежування”. Такими поступовими, але впевненими кроками ми досягнемо повноцінного відновлення українського мовлення по всій території України».

Нагадаємо, розвиток телерадіомовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму здійснюється в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Джерело

Автор