На аеродромі «Коротич» Харківського аероклубу стартував міжнародний збір парашутистів

Безпрецедентна для України подія – міжнародний збір парашутистів, який об’єднав спортсменів з 27 країн світу та проводиться для підготовки до нового світового рекорду – організована Національною гвардією України, Федерацією парашутного спорту України та Харківським аероклубом ім. В.С.Гризодубовой ТСОУ.

Військово-транспортний літак Ан-72 Національної гвардії України був направлений до Харкова для відпрацювання спецнавиків нацгвардійців, а також для тренувальних стрибків парашутистів, які з’їхалися до Харкова з усього світу.

Досвідчені іноземні парашутисти допомагають нацгвардійцям відточити майстерність керування літаком, який був задуманий спеціально для складних польотів у всіх кліматичних умовах, – в будь-якій точці на необладнаних аеродромах.

Починаючи з минулого року, військові екіпажі приступили до максимального освоєння всіх можливостей повітряного судна. Минулого літа – вперше в історії України літак короткого зльоту і посадки Ан-72 приземлився на ґрунтовий аеродром. Майданчиком для тренувань стало льотне поле Харківського аероклубу. Серед вправ, які відпрацьовуються в польоті: посадка на грунтові смуги, десантування, посадка на смуги обмежених розмірів.

Великий інтерес до реактивної машини виявили імениті парашутисти, світові рекордсмени, після того як 21 серпня 2016 року команда українських парашутистів встановила національний рекорд – у вільному падінні скайдайвери зібрали і перебудували формацію «50 way» (в 2006 році з такого ж літака був встановлений перший рекорд з числом парашутистів 50, така формація була зібрана в Гостомелі).

Десантування в рампу літака Ан-72 дозволить якісно підготуватися до рекорду світу в категорії «Великі формації з перестроюванням». Для таких тренувань в Харкові парашутисти з різних країн проведуть кілька днів. Відкриття стрибків відбулося в понеділок, 21 серпня. У міжнародній команді спортсмени з індивідуальною кількістю стрибків від 382 до 11 800. Серед них – 40 осіб – іноземці, 23 – представники України.

Разом із професійними спортсменами з максимальної висоти стрибки здійснюватимуть і досвідчені, кваліфіковані офіцери-інструктори Національної гвардії України.

В рамках BIG-WAY CAMP 50-way Sequential заплановано 15 підйомів літака Ан-72, який дозволяє брати на борт близько 60 осіб. Додатково на дропзоні на викидання парашутистів працює літак Ан-28 з місткістю близько 25 скайдайверів. Стрибки будуть здійснюються на висоті від 4200 до 5000 метрів.

26 серпня та 27 серпня команда українських спортсменів-парашутистів спробує встановити національний рекорд в категорії «Великі формації з перестроюванням» – 50way 2 перестроювання.

Джерело

Автор