Генпрокуратура завершила досудове розслідування стосовно головного державного ревізора – інспектора ГУ ДФС у м. Києві, який одержав 270 тис грн хабара

Слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління спільно з прокурорами Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою головного державного ревізора – інспектора Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві в одержанні неправомірної вигоди в сумі 270 тис грн.

Встановлено, що вказаний працівник ГУ ДФС у м. Києві, з метою особистого незаконного збагачення, вимагав та отримав від суб’єкта господарювання неправомірну вигоду в сумі 270 тис грн за сприяння в проведенні позапланової перевірки фінансово-господарської діяльності та відображення у складеному ним акті перевірки неповного обсягу виявлених порушень та відповідно зменшення суми донарахувань.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди в великому розмірі для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третіх осіб, дій з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Складений та затверджений прокурором у відповідності до вимог ст. 291 КПК України обвинувальний акт з реєстром матеріалів досудового розслідування направлений до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Джерело

Автор