Дуже високо ціную внесок Кіровоградщини у захист країни від військової агресії – Президент

Президент Петро Порошенко наголосив, що у відповідь на агресію Росії був створений окремий вид Збройних Сил України – Сили спеціальних операцій, основу яких складають герої-військові, в тому числі 3-го окремого полку спеціального призначення у Кропивницькому.

«Дуже високо ціную внесок Кропивницького і Кіровоградщини в захист країни від військової агресії. Прикметно, що троє з шести учасників АТО, які будуть сьогодні нагороджені, народилися вже за часів незалежної України. Молоде покоління українців, яке народилося за часів незалежної України, вміє і добре захищає наш суверенітет, територіальну цілісність, незалежність», – підкреслив Глава держави під час робочої поїздки на Кіровоградщину.

Президент нагадав, що Сили спеціальних операцій і 3-й полк брали участь в найважчих моментах військової агресії: оборона Донецького аеропорта, яка почалася з операції, проведеної під головуванням командира полку Героя України Олександра Трепака; забезпечення виходу українських сил з Дебальцевого; операції у Луганську та на Савур-Могилі; бойовий шлях у Бахмуті; звільнення Слов’янська, Краматорська, Маріуполя, Мар’їнки.

Президент назвав символічним свій сьогоднішній візит на Кіровоградщину, який відбувається напередодні 26-ї річниці Незалежності України. «Ви – перші, кого маю нагоду привітати з цим святом. Ми маємо засвідчити ту кардинальну відмінність, яку має відзначення цього свята зараз. Згадайте три з половиною – чотири роки тому, на жаль, для багатьох святкування Дня незалежності було лише ще одним вихідним днем. І незалежність не зачіпала щось тут у серці. Країна була роз’єднана і слабка. За ці три роки ми пройшли величезну дистанцію», – зазначив Глава держави. Так, за останні роки вдалося побудувати нову армію і ЗСУ, відбувається децентралізація, побудовано нову поліцію, покращено роботу спецслужб. За словами Петра Порошенка, російська агресія згуртувала українців в єдину політичну націю.

«Ми пізнали реальну ціну справжньої свободи. І День Незалежності рік від року стає для нас дедалі більшим святом. Вже навіть більш важливим, ніж Новий рік, Різдво, Воскресіння. Тому що він все поєднує, тому що він знаменує і повторне наше народження, і воскресіння наших мрій, і новизну нашої держави», – наголосив Президент.

Джерело

Автор