На Львівщині урочисто розпочалась Міжнародна акція “Світове українство”

20 серпня відбулось урочисте відкриття Міжнародної акції “Світове українство”. Захід спрямований на формування ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді.
Організатори заходу – Міністерство молоді та спорту України, департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації, Спілка Української молоді в Україні та Український Католицький Університет.

Участь у масштабній акції на Львівщині взяли члени організації “Спілка Української Молоді” із України, США, Канади, Німеччини, Франції, Португалії, Великої Британїї, Австралії, Польщі.

Учасники заходу мали нагоду поспілкуватися із представниками Українського Католицького Університету. Вони ознайомили молодь з діяльністю цієї освітньої установи, що успадкувала та продовжує наукову діяльність Греко-Католицької Богословської Академії, яку створив у 1928-1929 роках у Львові Митрополит Андрей Шептицький, а очолив її перший ректор о. Йосиф Сліпий.

Під час перебування на Львівщині розроблятиметься стратегія розвитку між виховними структурами в Україні та світі. Молодь спільно працюватиме над методичними напрямками та рекомендаціями для виховної праці.

У рамках заходу презентовані англомовні відеоролики “Поєднані: різні часи – одна Україна”, присвячені військовим-вихідцям з Донеччини та Луганщини з метою поширення правдивої інформації про події на Сході України.

Джерело

Автор