Зради і перемоги тижня. 11-17 серпня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу, вибачте, із запізненням – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 11 – 17 серпня 2017 рр.

ЗРАДА

Суд відпустив під домашній арешт екс-беркутівця, якого підозрюють у побитті активістів Автомайдану. Богдан Мельник носитиме електронний засіб контролю.

Україна потрапила до топ-15 країн, які найчастіше порушують антидопінгові правила.

Туреччина не схвалила санкції ЄС проти РФ.

The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської ракети є українське ДП “Південмаш” (Дніпро). Українські посадовці рішуче спростували цю заяву.

У Києві сталася стрілянина за участі нардепа Сергія Мельничука.

Підозрюваного у причетності до стрілянини у Дніпрі Давида Пабілера звільнили під заставу у розмірі 128 тис. гривень. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сторону захисту.

На місці київського “Скверу волонтерів АТО” у Голосіївському районі столиці намагалися почати будівництво торгівельного центру.

ПЕРЕМОГА

Підприємства-учасники Державного концерну “Укроборонпром” передали 15 903 одиниці озброєння та військової техніки для української армії за період від липня 2014 по липень 2017 рр.

Завдяки антикорупційним розслідуванням НАБУ “Державній продовольчій зерновій корпорації” відшкодували близько 70 млн грн.

Український літак встановив світовий рекорд. АН-2-100 подолав на максимальній швидкості для свого класу літаків відстань з Польщі до Запоріжжя.

Український короткометражний фільм визнали найкращим на Міжнародному фестивалі у Швейцарії. Фільм Павла Острікова “Випуск 97” розповідає історію зустрічі однокласників, які не бачилися 20 років. Також в Україні вийшов офіційний тизер фільму “Кіборги”, заснованого на реальній історії оборони Донецького аеропорту, від відомого режисера, актора й телеведучого Ахтема Сейтаблаєва.

Служба безпеки України вигнала з країни працівницю Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК) Тамару Нерсесьян.

Меч у карті Росії. У Києві відкрили пам’ятник ветеранам АТО.

На Чонгарі почали тестову трансляцію телеканалів на Крим. На анексований півострів транслюється п’ять українських телеканалів.

Працівники Служби безпеки України (СБУ) викрили працівницю херсонського Управління СБУ на співпраці з ФСБ РФ. Жінка передавала представнику російських спецслужб службову інформацію з обмеженим доступом.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор