До Дня Незалежності України прикордонники пильніше нестимуть службу на державному кордоні

З 20 серпня у зв’язку з підготовкою до Дня Незалежності України Держприкордонслужба разом з іншими правоохоронними органами пильніше нестимуть службу  у посиленому варіанті.

Напередодні державних свят, Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, всі органи Держприкордонслужби зосереджують максимальні зусилля на забезпеченні безпеки та порядку в пунктах пропуску на державному кордоні України, в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення АТО та на адміністративній межі з ТОТ АР Крим. Зокрема, посилено оглядову роботу, збільшено кількість прикордонних нарядів та активно залучаються  службові собаки.

Для забезпечення безпеки прикордонники тісно взаємодіятимуть з представниками Національної поліції, Національної гвардії України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій, місцевою владою, органами місцевого самоврядування та здійснюватимуть ретельну перевірку документів осіб та транспортних засобів, які знаходитимуться поблизу державного кордону.

Про посилений варіант несення служби правоохоронцями також нещодавно йшлося під час наради за участю керівництва Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби під головуванням в.о. Міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

«Попереду державні свята, і планується проведення масових заходів у всіх областях. Ми повинні продемонструвати, що ми спроможні забезпечити правопорядок у державі. Тому з 20 серпня особовий склад Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Держслужби з надзвичайних ситуацій переводиться на посилений варіант несення служби», – зазначив в. о. міністра внутрішніх справ.

У ході наради перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк повідомив, що на цей час підрозділи відомства виконують завдання у посиленому режимі. Він також повідомив про збільшення пасажиропотоків на державному кордоні, що обумовлено завершенням сезону відпусток, підготовкою до державних свят і наближенням навчального року.

«Також спостерігається підвищення ділової активності пунктів пропуску. Ці чинники збільшують ймовірність виникнення конфліктних та провокаційних ситуацій», – сказав Василь Серватюк.

Також, у період державних свят співробітники Держприкордонслужби забезпечуватимуть цілодобове чергування ситуативних груп для реагування у випадку зміни обстановки та з метою локалізації конфліктних ситуацій у пунктах пропуску та на державному кордоні. У прикордонних підрозділах, особливо в тих, які задіяні в антитерористичній операції в Луганській та Донецькій областях будуть проведені  додаткові практичні заняття щодо протидії терористичній діяльності бойовиків та готовності до відбиття у разі раптових нападів.

Джерело

Автор