За добу вибухами травмовано двоє дітей – в Київській та Луганській областях

У Київській області – травмовано 13-річного хлопчика, який знайшов вибухонебезпечний предмет на дорозі. На Луганщині – його одноліток намагався розібрати патрон від крупнокаліберного кулемету. Обидва юнаки знаходяться у лікарнях з ушкодженнями різного ступеню тяжкості.

У першому випадку 13-річний житель Київської області, підібрав посеред дороги запал до гранати, витягнув кільце, від чого предмет детонував. Дитина намагалась загасити його ногою та отримала травму. Його було госпіталізовано. Зараз життю хлопчика нічого не загрожує.

Того ж дня, у Луганській області 13-річний підліток намагався розібрати патрон від крупнокаліберного кулемету. Внаслідок вибуху хлопчик отримав тяжкі поранення та був госпіталізований до лікарні з мінно-вибуховими травмами живота та ампутацією верхніх кінцівок. Наразі хлопчик знаходиться у тяжкому стані в реанімації.

Даний факт кваліфіковано за трьома статтями Кримінального кодексу України: за ст. 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), ст. 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

В обох випадках на місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції та вибухотехніки. Рештки вибухонебезпечних предметів вилучили та направили на відповідні експертизи.

Поліція звертається до батьків та осіб, що їх заміщують, із проханням частіше роз’яснювати дітям про небезпеку, яка може їх спіткати: будь-який предмет, знайдений на вулиці або в іншому місці, може бути небезпечним. Якщо ви виявили невідомий предмет, у жодному разі не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте його. Відійдіть від знахідки на безпечну дистанцію та одразу повідомте про неї до поліції.

Джерело