Іменем загиблого прикордонника Ростислава Черноморченка названа одна з вулиць у Кропивницькому

Сьогодні у Кропивницькому відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття Меморіальної дошки та присвоєння одній з вулиць міста імені героя-прикордонника, кавалера ордену «За мужність» III ступеня молодшого сержанта Державної прикордонної служби України Ростислава Черноморченка.

Ростислав Черноморченко народився 23 березня 1992 року в Кіровограді. Був призваний до лав Держприкордонслужби пiд час мобiлiзацiї у 2014 році. Проходив службу на посаді молодшого iнспектора прикордонної служби 1-ї категорiї – iнструктора кiнологiчного вiддiлення вiддiлу «Амвросiївка» Донецького загону.

Вночі 31 липня 2014 року в результаті гранатометного обстрілу бойовиків прикордонного підрозділу «Василівка», що в Амвросіівському районі Донецької області, життя Ростислава Черноморченка обірвалося. Велика кількість людей втратила важливу і дорогу для себе людину.

Заходи з увічнення пам’яті загиблого охоронця рубежу пройшли за ініціативою регіонального представництва «Української Спілки прикордонників» та за активної підтримки Адміністрації Державної прикордонної служби України.

У мітингу взяли участь перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, представники прикордонного відомства та ветеранських організації, керівник «Української Спілки прикордонників», керівництво області та міста, представники силових і правоохоронних структур області, жителі міста. До заходів також долучилась Почесна варта разом із прапороносною групою Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Також цей захід відвідали і рідні загиблих у зоні АТО прикордонників Андрія Матвієнка та Олега Паршутіна. Усіх загиблих у той трагічний день сьогодні нагородили відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» посмертно.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби висловив співчуття усім рідним та близьким Ростислава, і запевнив що прикордонна служба й надалі робитиме усе задля увічнення пам’яті Героїв, подвиг яких буде вічно жити у серцях людей.

Джерело