У Нацгвардії визначили найкращий екіпаж БТР

На полігоні Національної гвардії у селищі Старе, що на Київщині, завершилися змагання на найкращий екіпаж БТР. Вперше змагання присвятили пам’яті військовослужбовця Національної гвардії України прапорщика Максима Мушти, який загинув під час боїв за звільнення міста Ясинуватої (Донецька область) 17 серпня 2014 року.

Протягом трьох днів екіпажів виконували нормативи з водіння та вогневої підготовки, складали письмові тести зі знання озброєння та бойової техніки, виконували вправи стрільб зі стрілецької зброї. Одним із найбільш захопливих етапів стало водіння БТР в умовах пересіченої місцевості: команди долали протитанкові рови, проходили мінні поля та демонстрували високий клас водіння в обмеженому просторі, на підйомах і спусках.

«Такі змагання підвищують рівень професійної майстерності та дають змогу перевірити готовність до виконання службово-бойових завдань. Вміння діяти злагоджено в складі екіпажу, коли кожний знає свої дії, а командир екіпажу швидко приймає рішення – показник майстерності та польової виучки особового складу», – зазначив заступник командувача НГУ генерал-лейтенант Микола Балан.

Найкращим екіпажем на БТР-3Е та 4Е став екіпаж військової частини 3027 Північного ОТО, а на БТР-60 та 70 – екіпаж військової частини 3003 Південного ОТО, які набрали найбільшу кількість балів у загальному заліку, виборовши жаданий кубок та повагу колег.

На закриття змагань приїхала й мати Максима Мушти. Олена Іванівна подякувала усім за пам’ять про її сина та прочитала зворушливий вірш про синів, які захищають державу та їхніх матерів.

Джерело

Автор