В МВС прагнуть створити спеціалізований підрозділ поліції захисту дітей

Про це заступник глави МВС з питань європейської інтеграції повідомила під час Національної конференції «Стратегія реформування юстиції щодо неповнолітніх», що пройшла сьогодні, 18 серпня, в Києві. Захід, що пройшов за сприяння та фінансової підтримки Уряду Канади, був присвячений обговоренню результатів Проекту реформування системи ювенальної юстиції в Україні та запровадженню індивідуальних підходів до реабілітації та перевиховання неповнолітніх правопорушників.

У конференції взяли участь представники МВС, Мінюсту, Верховного Суду України, Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ, соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, міжнародних та недержавних організацій, органів пробації та поліції з різних областей України.

Як зазначила Анастасія Дєєва, Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція повністю підтримують стратегію реформування.

«Сьогодні захист дітей є одним з наших головних пріоритетів. І ми цілком готові до наступних глобальних кроків. Ми прагнемо створити самостійний спеціалізований підрозділ поліції захисту дітей відповідно до вимог міжнародного права для ефективної роботи із гарантування безпеки дітей та організації превентивної діяльності», – зазначила заступник глави МВС.

Вона повідомила, що наразі спільно з міжнародними партнерами проходить перегляд навчальних програм щодо роботи з дітьми, щоб працівники поліції мали належну підготовку для запровадження кращих міжнародних методик роботи з дітьми, які потребують поліцейської допомоги.

За словами директора проекту в Україні Танії Станфорд Амар, за сім років існування проекту велася робота над переглядом законодавства та щодо сприяння впровадженню кращих методик попередження скоєння злочинів неповнолітніми та впроваджували канадський досвід роботи з дітьми в Україні.

«Та головне, ми змогли об’єднати провідних експертів, щоб ця діяльність відбувалася із дотриманням кращих міжнародних стандартів та забезпеченням кращих інтересів дитини», – наголосила Танія Станфорд Амар.

Під час конференції відбулася презентація тексту Стратегії, програми «Шкільний офіцер поліції» (Школа безпеки) та подальше експертне обговорення для доопрацювання документу.

Нагадаємо, текст Стратегії розроблено командою Агрітім Канада в Україні за участі Міжвідомчої координаційної ради, до складу якої увійшли представники МВС та Управління ювенальної превенції Нацполіції.

Джерело

Автор