НБУ дозволив АБ”Експрес-Банк” приєднатися до АКБ “Індустріалбанк” за спрощеною процедурою

Національний банк України надав дозвіл на реорганізацію шляхом приєднання ПАТ “АБ “Експрес-Банк” до АКБ “Індустріалбанк” за спрощеною процедурою.

Відповідний дозвіл надано рішенням Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ №303 від 18 серпня 2017 року, згідно вимог Закону України “Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків” від 23 березня 2017 року № 1985-VІІІ.

Попередній висновок про погодження проекту плану реорганізації АБ “Експрес-Банк” до АКБ “Індустріалбанк” шляхом приєднання за спрощеною процедурою Національний банк надав 14 липня 2017 року.

В результаті реорганізації АКБ “Індустріалбанк” стане правонаступником усіх прав та обов’язків АБ “Експрес-Банк” стосовно його клієнтів, партнерів, контрагентів.

АКБ “Індустріалбанк” у порядку правонаступництва набуде всіх прав за переданими йому активами (включаючи права за договорами поруки). Крім того, йому перейдуть обов’язки боржника за вимогами кредиторів (вкладників) щодо переданих зобов’язань без необхідності внесення змін до відповідних договорів.

Банки-учасники реорганізації повинні повідомити своїх клієнтів про правонаступництво АКБ “Індустріалбанк” усіх прав, обов’язків та майна АБ “Експрес-Банк”, розмістивши відповідну інформацію на своїх офіційних веб-сайтах, а також у своїх офісах, де проводиться обслуговування клієнтів.

Нагадаємо, у червні цього року Національний банк оптимізував процедуру реорганізації банків шляхом приєднання. Завдяки цьому значно скоротилися строки здійснення реорганізації, у тому числі розгляду регулятором документів банків-учасників реорганізації.

Джерело

Автор