Прем’єр-міністр закликав міністрів проаналізувати роботу підпорядкованих їм контролюючих органів і зняти бар’єри розвитку підприємництва та залучення інвестицій

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав міністрів провести аналіз роботи підпорядкованих їм контролюючих органів і зняти існуючі сьогодні бар’єри розвитку підприємництва та залучення інвестицій. Про це Глава Уряду сказав під час засідання Уряду у п’ятницю, 18 серпня.

Він підкреслив, що протягом тижня відвідав три південні області України – Дніпропетровську, Миколаївську та Херсонську, де мав зустрічі з діловими колами і отримав від підприємців багато скарг на штучні перепони в різних сферах – від підключення до мереж до відведення земельних ділянок.

«Сьогодні критичне питання про неправомірні перевірки бізнесу – це створює проблеми й перешкоди на шляху розвитку економіки, – сказав Володимир Гройсман. – Ті, хто чинить проблеми – це вороги. Президент України розділяє цю думку… Я мовчати не буду, якщо потрібно буде знести контролюючі структури – я очолю цей рух. На здорове тіло держави, яке має можливості розвитку, понавішуали інфекції (у вигляді контролюючих структур), які стримують ріст. Ми не маємо з цим миритися. Закликаю міністрів: запросіть свої структури, вправте їм мізки – енергетикам, земельникам, податківцям, прокурорам, правоохоронним органам. Тут потрібно поставити крапку. Вважаю, що це питання номер один».

Глава Уряду звернув увагу, що за кожне робоче місце й успішне підприємство треба боротися. Кожну інвестицію – зовнішню чи внутрішню – треба захистити.

«Я не задоволений тим кліматом, який створюють різні структури. Треба змінити філософію українського чиновника, і реформа держслужби буде сприяти зміні цій хворобливій логіці, яка сьогодні зустрічається на місцях», – сказав Прем’єр-міністр.

Джерело