2018 рік стане роком розвитку якісної освіти в Україні

Наступний – 2018 рік стане роком розвитку якісної освіти в Україні – за рахунок створення опорних шкіл, переоснащення навчальних закладів і забезпечення їх матеріальних потреб,  перегляду освітніх програм та продовження політики збільшення заробітних плат українським вчителям. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час Всеукраїнської конференції педагогічних працівників.

Глава Уряду нагадав, що цього року Уряд забезпечив 50-відсотковий ріст зарплат педагогів і розпочав проекти модернізації шкіл – від закупки спеціалізованого обладнання для природничих кабінетів до передачі шкільних автобусів, реалізації програм інклюзивної освіти та запровадження нових освітніх програм.

Окрема увага – комплектації шкіл та забезпечення доступу до дошкільних закладів. «У 2020 році не може бути жодної територіальної громади, де діти будуть стояти у чергах (передусім, у дитячі садки). Ми будемо за це суворо питати перш за все з місцевої влади: кошти є, і проблема є. Тож її треба вирішувати. Наше завдання із забезпечення доступності є абсолютним пріоритетом на найближче десятиріччя. Ми не маємо жодного права обмежувати дітей в доступі до нормальної освіти», – сказав Глава Уряду.

У цьому контексті він також зробив акцент на розвитку освіти в гірській місцевості і закликав  застосовувати різні механізми підтримки цієї сфери – від використання коефіцієнтів оцінки знань учнів до залучення прямих бюджетних субвенцій.

Глава Уряду підкреслив, що більшість ініціатив Уряду щодо розвитку освіти зібрані у великому законопроекті, який знаходиться у Парламенті і буде обговорений вже цієї осені.

«Переконаний, що наступний – 2018 рік буде розвитком нашої української якісної освіти. І я дякую кожному вчителю – села і міста – за працю у непростих умовах», – сказав Володимир Гройсман.

Джерело

Автор