Mitsubishi Corporation цікавлять контрольні пакети акцій українських енергокомпаній

Очільник ФДМУ Дмитро Парфененко зустрівся з представниками японської компанії Mitsubishi Corporation, яку цікавлять контрольні пакети акцій енергокомпаній.

Менеджер токійського офісу, Satoshi Tsuchiya, презентував енергетичні проекти компанії, зокрема, з потужною турецькою компанією «Calik», і зазначив, що Mitsubishi має на меті розширення бізнесу у сфері енергетики, і тому цікавиться Україною.

У приватизаційних планах Фонду шість контрольних пакетів акцій обленерго. За словами керівника ФДМУ, їхній продаж може початися у наступному році, орієнтовно квітні-травні. «Ми маємо час синхронізувати наші процеси з введенням Урядом RAB-тарифів, а інвестори – підготуватися до продажу», – зазначив він, зауваживши, що у цьому процесі немає політики, а є приватизаційна технологія, відпрацювання якої потребує певного часу.

За словами Дмитра Парфененка, «контрольні пакети акцій продаватимуться за допомогою радників, а жорсткої кваліфікації не буде».

«У конкурсах візьмуть участь всі серйозні інвестори, які можуть бути покупцями українських державних об‘єктів», – наголосив він.

Джерело

Автор