Британська Рада провела черговий курс навчання колишніх військовослужбовців англійській мові

Начальник Управління у справах ветеранів та учасників АТО Олександра Тарасова в інтерв’ю телеканалу «Інтер» заявила про завершення чергового навчального курсу англійській мові для колишніх військових, який проводить Британська Рада у рамках Програми НАТО з перепідготовки військовослужбовців.

По проходженню чотиримісячної інтенсивної програми (загалом 400 годин, 5 днів на тиждень) 15 осіб з початкового рівня володіння мовою досягли рівня Intermediate (середній рівень), отримали поради щодо пошуку роботи, навчилися складати резюме та проходити інтерв’ю.

Мета зазначеної програми полягає у сприянні адаптації колишніх військовослужбовців до цивільного життя, а також допомозі у пошуках гідного місця роботи.

«Загалом за цією програмою НАТО з 1999 року пройшли навчання більше 8 000 осіб», – резюмувала Олександра Тарасова.

За даними статистики, середній відсоток працевлаштування після закінчення цієї програми складає 80%. Протягом майже 20 років Британська Рада в Україні провела навчання для більш як 60 груп, а з 2015 року курс пройшло 9 груп в Києві та Харкові (120 колишніх військових, багато з яких служили в АТО).

Джерело

Автор