До 85-річчя Донецької області у Мангуші та Нікольському урочисто відкрили спортивні майданчики

16 серпня, з нагоди святкування 85-ї річниці Донецької області, були урочисто відкриті спортивні майданчики в смт. Мангуш та смт. Нікольське – центрах однойменних районів.

У рамках робочої поїздки до населених пунктів півдня регіону голова облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вручив сертифікати на отримання майданчиків: першому заступнику голови Мангушської райдержадміністрації Володимиру Дороганю – на 1 майданчик зі штучним покриттям, голові Нікольської райдержадміністрації Володимиру Завгородньому – на 1 майданчик зі штучним покриттям та 5 майданчиків з тренажерним обладнанням.

Павло Жебрівський, звертаючись до школярів, вчителів та їх батьків, наголосив на користі від регулярних занять фізичною культурою і спортом та зазначив, що задля виховання здорового покоління обласна влада приділяє й буде приділяти увагу розбудові спортивної інфраструктури. Губернатор Донеччини разом з народним депутатом України Дмитром Лубінцем та представниками влади Мангушського і Нікольського районів взяли участь у традиційних урочистостях (перерізання символічної стрічки, перший удар по м’ячу) та вручив юним спортсменам спортивний інвентар та форму в рамках Програми розвитку масового футболу в Донецькій області на 2017-2020 роки.

У смт. Мангуш урочисте відкриття майданчику зі штучним покриттям відбулося на базі загальноосвітньої школи I-III ступенів №1.

У смт. Нікольське майданчик зі штучним покриттям урочисто відкрили на території гімназії «Софія» з загальноосвітньою школою І ступеню № 2, яка цього року святкує своє 60-річчя. Після вітань почесних гостей та слів подяки мешканцям району, які зробили свій внесок у будівництво майданчика, було зіграно футбольний матч між двома командами Нікольської гімназії «Софія».

З нагоди святкування 85-ї річниці Донецької області мешканці Нікольського району отримали п’ять майданчиків з тренажерним обладнанням, які розташовані на базі навчальних закладів: Нікольська гімназія «Софія», Нікольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. А.Д. Якименка, Кременівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. братів Зосіма, Малоянисольська загальноосвітня школа I-III ступенів ім. В.В.Балабана, Новокраснівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. До складу кожного такого майданчика входять дев’ять тренажерів на різні групи м’язів.

Нагадаємо, проект щодо облаштування 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям та 200 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням реалізується в містах, районах, об’єднаних територіальних громадах Донеччини відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік.

Усього на закупівлю та доставку обладнання для облаштування 200 спортивних майданчиків з антивандальним тренажерним обладнанням з обласного бюджету виділено кошти у сумі 12,0 млн. грн. (по 60 тис. грн. на кожен). Установка тренажерних майданчиків на місцях та благоустрій території здійснювався за міські, районні бюджетні та позабюджетні кошти.

Для реалізації проекту з будівництва 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям (розмірами 42×22 м) з обласного бюджету виділені кошти в сумі 77535,0 тис. грн., у тому числі 70635,0 тис. грн. – для закупівлі штучного покриття і огорожі та їх монтажу, 6900,0 тис. грн. – дотація з обласного бюджету місцевим бюджетам на влаштування основи під укладку штучного покриття при двадцяти трьох опорних школах. Виготовлення проектно-кошторисної документації, влаштування основи не при опорних школах та благоустрій території здійснювалися за міські, районні бюджетні та позабюджетні кошти.

Реалізація цих проектів надасть змогу додаткового залучення осіб різного віку до занять фізичною культурою та спортом, збільшення забезпеченості населення спортивними спорудами для розвитку масового спорту.

Джерело