Мінкультури розпочало роботу над створенням порталу “Creative Ukraine”

Міністерство культури України та Національне Бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні ініціюють створення всеохоплюючого веб-порталу «Creative Ukraine», який міститиме базу даних культурних та креативних індустрій України та стане майданчиком і дієвим інструментом пошуку партнерів в кожній із галузей (театр, музика, перфоманс, архітектура, фешн, дизайн, культурна спадщина, література тощо).

Перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко провела робочу зустріч із представниками інституцій, які були запрошені до партнерства у реалізації проекту портал «Creative Ukraine» – Міністерства закордонних справ, Представництва ЄС в Україні, Британської ради та Association4U.

Під час зустрічі була досягнута домовленість щодо підписання Меморандуму про співпрацю, де буде визначено всі технічні та організаційні моменти функціонування веб-порталу «Creative Ukraine». Основною метою проекту є створення довгострокового та сталого порталу, функціонування якого б не залежало від зміни Уряду і базувалося, у тому числі, на державному бюджеті.

Провести презентацію проекту веб-порталу «Creative Ukraine» планується восени 2017 року.

Джерело