На Маріупольскому напрямку воїнів відзначили нагородами (фото, відео)

За дорученням Міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака, більше семидесяти українських військовослужбовців з оперативно-тактичного угрупування «Маріуполь» нагородили цінними подарунками, грамотами та медалями.

За особисту мужність і героїзм, проявлені під час виконання спеціальних завдань в ході антитерористичної операції, зразкове виконання обов’язку, вірність військовій присязі, високий професіоналізм та з нагоди Дня Незалежності України нагороди воїнам вручили представники мобільної групи Міністерства оборони України.

Бійці отримали свої нагороди прямо на передових позиціях, іноді за кілька сотень метрів від ворожих окопів. Після короткої церемонії нагородження воїни відправлялися на бойові пости.

Серед нагороджених — військовики різного віку з усієї України. Наприклад, 56-річний старшина Віктор, удостоєний нагрудного знака “За зразкову службу”, родом з Луганщини.

Військовослужбовець ЗСУ Володимир з знаком “За військову доблесть” на грудях ділиться своїми враженнями:
— Я на війні вже не перший рік. І ми тут стоїмо за свої сім’ї, свободу і незалежність України. За те, щоб нашим рідним, друзям, взагалі всім громадянам України на вільних від російських бандитів територіях ніколи не довелося пережити те, що переживають люди на окупованих територіях. Але те, що вище керівництво країни і армії нас не забуває, високо оцінює результати нашої ратної праці, надає нам ще більшої наснаги і, чесно кажучи, просто по-людські радує. Слава Україні!

Ще одним завданням мобільної групи Міністерства оборони України було вивчення реального стану справ у підрозділах. Нарікань на службу вони не почули. Бійці отримують чудове забезпечення, задоволені харчуванням, яке останнім часом значно покращилося. Якщо й виникають якісь проблеми, то вони оперативно вирішуються командуванням.

Джерело

Автор