Новоспечені курсанти Академії НГУ посилено готуються до польового виходу

Особовий склад навчальних зборів сумлінно опановує програму первинної військової підготовки шість днів на тиждень. Наразі перед молодими гвардійцями стоїть завдання засвоїти основні практичні та теоретичні навички військової підготовки.

Тактичну підготовку військ, вогневу, фізичну та основні положення статутів Збройних сил України хлопці й дівчата в одному строю опановують вже третій тиждень.

Під час первинної військової підготовки курсанти виконують чіткий розпорядок дня, який направлений на інтенсивну підготовку молодого поповнення гвардійців. Ранкова фізична зарядка, різноманітні заняття за планом, самостійна підготовка та спортивно-масова робота – це те, з чим кожен день, окрім неділі, має справу курсант навчальних зборів.

Що стосується занять – вони являють собою ознайомчі курси за напрямами підготовки. На заняттях з фізичної підготовки бійці тренуються прийомам самострахування та основним прийомам рукопашного бою. А на вогневій підготовці курсанти вивчають призначення, характеристики та будову своєї зброї АК-74. Поетапне розбирання та збирання із оглядом дій частин та механізмів автомата виконують гвардійці майже кожен день. Адже програма первинної військової підготовки включає і бойові стрільби.

«Не зважаючи на те, що кожного дня ми фізично втомлюємося та докладаємо багато зусиль для сумлінного опанування нових для нас військових предметів, я задоволений, що обрав для навчання Академію НГУ. Я і не розраховував, що тут буде легко, тому з задоволенням зустрічаю початок кожного нового дня. Звичайно ж, з нетерпінням очікую польового виходу – це має бути перше наше серйозне випробування після вступних іспитів і ми ретельно готуємося до нього», – розповідає курсант Андрій Поліщук.

Джерело

Автор