Нацгвардія вибудовує ефективну систему оперативного управління із залученням інструкторів США

На базі військової частини 3077 Національної гвардії України тривають спільні навчання з представниками Сполучених Штатів Америки щодо розгортання мобільних пунктів управління.

Навчання організовані штабом Національної гвардії України, проводять інструктори Сполучених Штатів Америки, а особовий склад, що до них залучений, пройшов відповідну підготовку за цим напрямком.

Наразі, відповідно до затвердженої Урядом Концепції розвитку Національної гвардії України до 2020 року, проводяться заходи щодо побудови ефективної системи оперативного управління, зв’язку, розвідки та спостереження відповідно до прийнятих стандартів держав – членів ЄС та НАТО, створення умов для утворення пунктів управління на рухомій базі оперативно-територіальних об’єднань.

«Для підрозділів Національної гвардії України ми здійснюємо підготовку по експлуатації та обслуговуванні штабних модулів. Військовослужбовці надзвичайно мотивовані, прагнуть дізнатися щось нове. Ми приємно вражені даними навчаннями», – зауважив інструктор Сполучених Штатів Америки Детлі Скот.

Навчання триватимуть в період з 14 по 25 серпня 2017 року, по завершенню навчань військовослужбовці НГУ зможуть використовувати та обслуговувати дані модулі.

Джерело