До кінця тижня у Нацгвардії визначать кращий екіпаж БТР

На полігоні Національної гвардії у селищі Старе, що на Київщині, розпочалися змагання на кращий екіпаж БТР. Змагання вперше проводяться на честь військовослужбовця Національної гвардії України прапорщика Максима Олександровича Мушти.

Максим проходив службу в полку спеціального призначення «Ягуар». Під час боїв за звільнення міста Ясинуватої (Донецька область) 17 серпня 2014 року бронетранспортер БТР-4Е, що забезпечував вогневу підтримку одного з підрозділів Нацгвардії, поблизу будівлі міської адміністрації потрапив під потужний мінометно-артилерійський обстріл. Снаряд гаубиці влучив у бойову машину, внаслідок чого прапорщик Мушта дістав смертельні поранення, ще два члени екіпажу дістали тяжкі контузії. Указом Президента України № 747/2014 від 29 вересня 2014 року, “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Екіпажі виконуватимуть вправи стрільби з БТР, вправи з водіння на бронетехніці та збирання, розбирання бойового модулю БТР. Змагання триватимуть в період з 15 по 18 серпня 2017 року, після чого буде визнано найкращий екіпаж.

Фото Руслана Андрусіва 

Джерело

Автор