Поліція видворила з України ще двох «злодіїв у законі» (фото, відео)

Один з видворених – «злодій у законі» на прізвисько «Льоха Семипалатинський», ще один його видворений «колега» – один з братів-близнюків, які теж мають кримінальний «статус». Всього ж на території України на даний час перебуває 25-29 представників цієї категорії представників кримінального світу. Про це сьогодні, 15 серпня, повідомив перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, 12 серпня силами оперативників Департаменту карного розшуку Національної поліції України за межі України було видворено громадянина Казахстану, «злодія в законі» на прізвисько «Льоха Семипалатинський».

В’ячеслав Аброськін також зазначив, що з території держави силами поліцейських видворено ще одного кримінального авторитета. Наразі правоохоронці встановлюють, хто з братів-близнюків – «злодій в законі» «Хусейн сліпий» чи «Хасан» – прибув з Відня до України у «ділову поїздку».

За словами першого заступника глави Нацполіції, злочинна діяльність цих кримінальних «авторитетів» має транснаціональний характер, а їх перебування на території України становить загрозу безпеці громадян країни. Водночас вибір «злодіями в законі» України для «відпочинку» або «ділової поїздки» підтверджує інформацію про наміри зацікавленої сторони дестабілізувати ситуацію в Україні та є ще одним з напрямів гібридної війни.

«Якщо не виходить у окупанта зовні перемогти нас, бо наші військові дають відсіч, то ворог намагається вести свою диверсійну роботу зсередини. Цього не буде, бо ми готові та вже надаємо спротив», – заявив очільник кримінальної поліції.

Він додав, що на сьогоднішній день на території України залишається близько 25-29 «злодіїв у законі». Більшість з них – вихідці Російської Федерації, Грузії, Абхазії, Осетії.

«Можу завірити, що кожного дня їх кількість на території країни буде зменшуватися, але потрібна підтримка наших законотворців. Необхідно внести деякі зміни до нашого Кримінального кодексу, аби ми мали дієвий інструмент для боротьби з даною категорію осіб злочинного світу», – підкреслив В’ячеслав Аброськін.

Джерело

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор