У МВС обговорили результати змін в системі сектора цивільної безпеки, досягнуті завдяки EUAM

Про це йшлося під час зустрічі працівників Міністерства внутрішніх справ з представниками низки німецьких федеральних міністерств (МЗС, МВС, Мінфіну), а також Центру міжнародних мирних операцій ФРН та Посольства ФРН в Україні, що відбулася сьогодні, 15 серпня.

Зокрема, німецьким колегам було окреслено основні деталі процесу реформування Міністерства внутрішніх справ України, а також становлення та розбудови Нацполіції України.

Перший заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції МВС Руслан Фуфалько наголосив, що, попри складну ситуацію пост-майданного періоду, а також агресію Росії, керівництво міністерства рішуче взялося за втілення кардинальних змін системи і налаштоване на подальше просування шляхом розпочатої реформи.

«У нас немає більше часу на зволікання – на кону безпека і майбутнє держави», – зауважив він.

За словами начальника Управління міжнародного співробітництва НПУ Юрія Гладуна, становлення Національної поліції України відбувається на цілковито нових засадах, непритаманних колишній міліції. Задля повернення довіри суспільства довелося вдатися до радикальних кроків, ліквідувавши цілі підрозділи та звільнивши у процесі атестації тисячі працівників, які не відповідали новим критеріям.

На прохання німецької сторони були надані вичерпні відповіді, що стосувалися взаємодії МВС та НПУ з EUAM у реалізації конкретних програм, а також обговорено перспективи активізації такого співробітництва, зокрема шляхом розширення регіональних представництв Місії.

Своєю чергою, представник Міністерства закордонних справ ФРН Біанка Мюллер висловила надію на успіх реформування відомства та державних органів, діяльність яких координує міністр внутрішніх справ. Вона також запевнила у подальшій підтримці цього процесу з боку Федеративної республіки Німеччина.

Джерело

 

 

 

 

Автор