За рахунок коштів “Митного експерименту” у 2017 році фінансуватиметься 810 об’єктів

За рахунок коштів «Митного експерименту», який у 2017 році поширено на всю територію України, передбачено фінансування 810 об’єктів. Про це повідомив на своїй сторінці у FB Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Обсяг фінансування становить 16,59 млрд грн (у 8,5 разів більше у порівнянні з минулорічними показниками). Вже у листопаді цього року буде введено у експлуатацію відремонтовані 6 км із запланованих 36 км автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпропетровськ – Запоріжжя. Зараз ремонт дороги триває. Фінансування: держбюджет та митні кошти», – повідомив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр України повідомив, що ремонтні роботи розпочато на 122 об’єктах. Зокрема, у Вінницькій (3), Волинській (3), Дніпропетровській (4), Донецькій (2), Закарпатській (3), Івано-Франківській (2), Київській (5), Кіровоградській (3), Львівській (29), Миколаївській (1), Одеській (33), Полтавській (4), Рівненській (1), Тернопільській (4), Харківській (7), Хмельницькій (3), Черкаській (2) та Чернівецькій (11) областях).

«Виконано робіт на 2,95 млрд. гривень (у 6,3 рази більше у порівнянні з минулорічними показниками)», – зазначив Геннадій Зубко.

Джерело

Довідково: Митний експеримент, ініційований Кабінетом Міністрів України та затверджений постановою від 16 вересня 2015 р. N 726 полягає у спрямуванні 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, м. Київ до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів з метою фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

«Митний експеримент» 2017 року було поширено на всі області країни, що дозволить отримати додаткове фінансування для реконструкції та ремонту автодорожньої інфраструктури країни і як результат – забезпечити нову якість доріг та безпеку автомобільного руху.