НАЗК не зможе провести експертизу діючої системи ІТС Реєстр внаслідок відсутності програмного коду

Національному агентству з питань запобігання корупції для проведення зовнішньої незалежної технічної експертизи потрібен програмний код діючої інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», який має надати адміністратор Реєстру – Державне підприємство «Українські спеціальні системи». Перемовини про це з адміністратором Реєстру тривають більше місяця. Про це сьогодні під час брифінгу з нагоди річниці роботи Національного агентства заявила Голова НАЗК Наталія Корчак.

«Звертаю увагу Прем’єр-міністра України на цю проблему. Оскільки внаслідок відсутності програмного коду діючої системи ІТС Реєстр ми не зможемо провести експертизу», – зазначила Наталія Корчак.

Нагадаємо, що проведення зовнішньої незалежної технічної експертизи програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» відбуватиметься як два паралельні процеси. Перший напрямок стосується функціональної придатності, можливостей та поточного стану діючої системи ІТС Реєстр. Другий – тестування автоматизованого модуля перевірки (верифікації) декларацій та його потенціальних можливостей сумісності з існуючим програмно-апаратним комплексом ІТС Реєстр (модуль розроблений на замовлення ПРООН).

План заходів з модернізації програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» затверджений рішенням НАЗК від 22.06.2017. Першим його пунктом визначено за необхідне провести зовнішню незалежну технічну експертизу ІТС Реєстр на предмет дослідження її функціональності.

Зазначене рішення прийнято відповідно до частини першої статті 8 Закону України “Про запобігання корупції” з метою забезпечення належного безперебійного функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Джерело

Автор