Майже 300 тисяч штрафу доведеться сплатити підприємцю за використання нелегальної праці

На підставі матеріалів документальної позапланової виїзної перевірки ГУ ДФС у Хмельницькій області керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області винесено постанову про накладення майже 300 тисяч штрафу на фізичну особу − підприємця за порушення вимог щодо оформлення трудових відносин з працівниками та своєчасності виплати заробітної плати.

Перевіркою встановлено, що з 01.05.2017 по 30.06.2017 ФОП в порушення ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України використовував працю трьох працівників (двох продавців та одного бармена) без оформлення трудових договорів, що підтверджується актами перевірок та поясненнями працівників.

З’ясовано, що за травень 2017 року заробітна плата найманим працівникам ФОП була виплачена з порушенням строків та періодичності її виплати, чим порушено ст. 115 КЗпП України та ст. 24 Закону України «Про оплату праці».

Відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. Так, підприємцю доведеться сплатити штраф на загальну суму 291 200 грн за порушення трудового законодавства.

Джерело

Автор