У Західному ОТО тривають навчально-методичні збори з офіцерами-випускниками військових вишів Нацгвардії України

У Західному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії України, на базі Навчального центру «Лисець» військової частини 3072, тривають навчально – методичні збори з офіцерами – випускниками вищих навчальних закладів випуску 2017 року.

На зборах, офіцери вдосконалюють свої теоретичні знання щодо організації повсякденної службово-бойової діяльності підрозділів та практичні навички з тактичної, вогневої підготовки і тактичної медицини за стандартами НАТО.

«На даних зборах до офіцерів доводяться єдині вимоги підготовки особового складу за стандартами НАТО, які втілюються в Національній гвардії України. Заняття проводять досвідчені інструктори з бойової та спеціальної підготовки. Дані збори є важливими для кожного молодого офіцера. Більшість офіцерів випускників є командирами взводів, а командир взводу – це офіцер, який безпосередньо організовує бойову підготовку підлеглого особового складу, тому мета цих зборів показати офіцеру, що він повинен вимагати від підлеглих, як він повинен їх готувати до виконання службово-бойових завдань, – відзначає начальник відділу бойової та спеціальної підготовки Західного територіального управління Національної гвардії України підполковник Володимир Джула»

На ряду із офіцерами випускниками, підготовку проходять і офіцери, які у 2017 році отримали первинне військове звання молодший лейтенант та офіцери запасу, які призвані на військову службу.

«Будучи на строковій службі я для себе вирішив, що буду офіцером. Прослуживши 8 місяців за контрактом я поступив до військової академії. Зараз, ставши офіцером, я свою мрію здійснив. Для мене це тільки початок і ці збори є дуже важливими адже я отримаю досвід і зможу в подальшому передати його своїм підлеглим», – розповів лейтенант Олексій Їжов.

Група інформації і комунікації Західного ТУ НГУ
фото Василя Лютенко

Автор