Павло Петренко взяв участь у флешмобі з нагоди Міжнародного дня молоді

Сьогодні Міністр юстиції Павло Петренко взяв участь у флешмобі з нагоди Міжнародного дня молоді у Голосіївському парку столиці. У рамках заходу кияни могли ознайомитися з роботою Онлайн будинку юстиції, взнати, де можна отримати правову консультацію юристів системи безоплатної правової допомоги та отримати інформацію про всеукраїнський просвітницький проект Мін’юсту Я МАЮ ПРАВО!, який має на меті навчити громадян захищати свої права.

«Такі флешмоби – це прекрасна можливість особисто поспілкуватися з громадянами, взнати про ті проблеми, які їх хвилюють. Саме так юстиція стає відкритою та ближчою до українців», – зазначив очільник Мін’юсту.

За словами Міністра юстиції, молодь – це найбільший рушій змін в країні. Саме молодь найактивніше користується новими сервісами Міністерства юстиції.

“Понад 14 тисяч молодих пар скористалися нашою послугою “Шлюб за добу”. Це молоді українці, які створили свої сім’ї без бюрократії та черг. 170 тисяч українських сімей отримали перші документи своїх малюків безпосередньо у пологовому. Більше мільйона разів українці скористались онлайн послугами Мін’юсту протягом року», – наголосив Павло Петренко.

На переконання Міністра юстиції, одним з найважливіших завдань Мін’юсту є робота, спрямована на правову освіту населення. Адже громадяни здебільшого не володіють знанням своїх прав, тому не можуть їх ефективно захищати.

«Ми будемо вчити українців тому, які вони мають права, як ці права захищати і реалізовувати. Це ті знання, що створюють базу для сильної демократичної країни, де закон один для всіх», – зауважив очільник Мін’юсту.

Заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе зазначив, що за останні 3 роки Міністерство юстиції перетворилося з закритого бюрократичного органу радянського типу у відомство, яке надає якісні послуги своїм громадянам.

«Паралельно ми реалізовуємо важливе завдання з максимального інформування громадян про їхні права. Адже саме знання є найкращою зброєю українців проти свавілля чиновників», – заявив Гія Гецадзе.

За словами начальник Головного територіального управління юстиції у Києві Станіслава Куценка, завдяки таким заходам українці можуть отримати інформацію про онлайн сервіси Міністерства юстиції, взнати про новий проект Мін’юсту Я МАЮ ПРАВО! та отримати правову консультацію від співробітників системи безоплатної правової допомоги.

Голова Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації Наталія Бондар наголосила, що саме молодь має формувати наше суспільство. І без знання своїх прав, без знання законів цього неможливо зробити.

В рамках флешмобу Міністр юстиції особисто поспілкувався з громадянами та надав їм правові консультації.

Фото © сторінка Павла Петренко в Facebook

Джерело

 

Автор