Учасники пілотного проекту «Нове обличчя кордону» присягнули на вірність українському народові

Сьогодні в Навчальному центрі Держприкордонслужби відбулась урочиста церемонія складання Військової присяги. Одночасно на вірність українському народові присягнуло більше 150 прикордонників. Всі вони є учасниками пілотного проекту «Нове обличчя кордону», який триває в прикордонному відомстві.

У заході взяли участь директор Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби України Сергій Сердюк, начальник управління кадрового менеджменту Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби України Микола Маланчій, керівництво Черкаської області та міста Черкаси, партнери проекту, рідні та близькі прикордонників.

У своїй промові полковник Сергій Сердюк зазначив, що 28 березня цього року в Державній прикордонній службі України розпочався масштабний набір кандидатів до реформованих підрозділів в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону». «Впровадження даного проекту передбачає створення підрозділів нового формату, які забезпечать високий рівень довіри громадськості, викорінення будь-яких проявів корупції і високі стандарти діяльності, що відповідають європейським нормам. Впевнений, що в цей складний для нашої держави період, крокуючи в ногу з часом, нова генерація прикордонників в повному обсязі виконає доручення Президента України та Уряду щодо реформування правоохоронної системи, завжди буде ставити професійні інтереси та інтереси держави вище за особисті», – сказав він.

Зазначимо, що відбір кандидатів здійснюється в підрозділи Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та Мостиського прикордонного загону. Бажаючі проходити службу в реформованих прикордонних підрозділах мали змогу подавати анкету для участі у відборі, які оброблялися автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства, для цього було розроблене відповідне програмне забезпечення.

Партнерами нинішнього етапу проекту виступають Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.

Кандидати, які подали заявки на участь в конкурсі, здавали тестування на рівень розвитку загальних здібностей, з англійської мови та особистих (психологічних) якостей, а також проходили перевірку рівня фізичної підготовки і кваліфікаційну бесіду. У процесі відбору формувався рейтинговий список кандидатів та розпочався процес підготовки прикордонників, які прийшли на службу за результатами вступної кампанії ІІ етапу проекту «Нове обличчя кордону».

Під час заходу в Навчальному центрі також відбулося нагородження прикордонників, у тому числі, які загинули на сході України, відзнакою Президента України «За участь в АТО». Відзнаку полеглих прикордонників вручили дружинам героїв. Крім того, низка волонтерів, підприємців та представників громадськості отримали відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в АТО».

Джерело